Maailman pelastaminen on helppo aloittaa Meverin tuotteilla

Mever Oy on vuonna 1984 perustettu yritys, joka valmistaa kodin lajittelu- ja säilytysjärjestelmiä Lapualla. Mever Oy tekee ympäristöä säästäviä valintoja niin toiminnoissaan kuin tuotteissaan.

Mever Oy:n tilat valaistaan led-valoilla ja sähkön loisteho kompensoidaan, ikkunat on vaihdettu lämpölaseiksi ja yrityksen käytössä on kaksi täyssähköautoa, joilla hoidetaan päivittäiset asiat. Lämmitysöljyn käyttö on puolittunut uusien investointien myötä. Käytössä on nyt ilma-vesilämpöpumppu ja lämmön talteenottoa tehdään vedestä, maalauslinjastolta ja muovikoneista. Maalauslinjalla käytettävä vesi lämmitetään maalauslinjaston uunista saatavan lämmön avulla, uunista aiheutuva hukkalämpö otetaan poistoilmalämpöpumpulla talteen ja samalla se lauhduttaa työskentelytilaa. Tulevaisuudessa Mever Oy:llä on valmius biokaasun käyttöönottamiseksi. Mever Oy:n ilmastoinvestoinnit ovat maksaneet jo itsensä takaisin.

Meverillä kaikki metalli hyödynnetään ja hyvällä tuotesuunnittelulla pystytään omissa tuotteissa hyödyntämään muuten jätteeksi menevät metalliosat.  Muuten jätelavalle päätyisi noin 15 tonnia enemmän käyttökelpoista materiaalia. Maalauslinjalla pesu-/esikäsittelyaine on vaihdettu fosfaatittomaan ja pesuaineen kulutusta seurataan tarkkaan automaattiannostelun avulla.  Jauhemaalin kierrättäminen tapahtuu nykyaikaisella automaattilinjalla tehokkaasti. Metallituotteiden muovipinnoittaminen on lopetettu sen ympäristöhaittojen takia.

Meverin sangot valmistetaan 100 %:sta kierrätetystä muoviraaka-aineesta. Sankojen valmistuksessa käytetään polypropeenia kestävyytensä ja käyttöikänsä vuoksi (yleensä sangot valmistetaan polyeteenistä jonka käyttöikä on viidesosa polypropeenin käyttöiästä). Materiaalina käytetään pääosin teollisuudessa kierrätettyä raaka-ainetta. Kuluttajatottumukset ovat usein vielä esteenä kierrätysmateriaalien käytölle, tuotteissa saattaa olla mm. lievää värivaihtelua tai pinnan epätasaisuutta. Useassa tapauksissa tuote on kuitenkin teknisesti parempi kuin uudesta materiaalista tehty. Yrityksessä on huomioitu tuotannossa syntyvän pakkausjätteen kierrätys muovin ja pahvin osalta.

Mever oli mukana Ylen I LOVE MUOVI- kampanjassa. Vaikka kampanja on päättynyt, voit edelleen kantaa muovisi kekoon, kuten kampanjassa kannustettiin ja kierrättämällä annat muoville uuden elämän.

Lisää tietoa yrityksestä löydät täältä:  http://mever.fi/