Hakolalla vastuullisuus on tapa olla olemassa ja ikuinen kehityskohde

Hakolan huonekalutehtaan tarina alkaa 60-luvulta, jolloin jurvalainen Eero Hakola luopui lehmistä ja alkoi huonekaluyrittäjäksi. Hän kiersi rohkeasti ympäri Suomea ja myös ulkomaita myyden sohvia, tuoleja ja piironkeja. Nykyäänkin Hakola myy tuotteet suoraan kuluttajille ilman välikäsiä. Tärkeintä tuotteen valmistuksessa on kestävyys, sillä ekologisin tuote kestää pitkään käytössä.

Kaikki Hakolan tuotteet valmistetaan Etelä-Pohjanmaalla, esimerkiksi sohvan kohdalla rungot valmistetaan Kurikassa, sohvien selkätyynyt Jalasjärvellä ja muut vaiheet tehdään Jurvassa. Suuri osa materiaaleista tulee myös Suomesta. Kaikki sohvat, nojatuolit ja Woody-pöydät tehdään asiakkaan tilauksesta, jolloin vältytään ylituotannolta. Tuotteiden mukana tulee hoito-ohjeet ja saatavilla on varaosia, esimerkiksi sohvan jalkoja. Sohvien päälliset ovat irrotettavia, jolloin ne on helppo pestä ja tarvittaessa myös vaihtaa.

Hakolan sohvat kulkevat asiakkaille kestokuljetuskasseissa, jolloin pakkausmateriaalia säästyy paljon, vuonna 2020 muovia säästyi 9600 m², pahvia 5120 m² ja vaahtomuovia 2880 m².

Kuvassa Hakolan toimitusjohtaja ja luova johtaja Annaleena Hakola. Kuva: Hakola

Energiankulutusta on myös vähennetty tasaisesti koko ajan, tehdas lämpenee puupelletillä ja ilmalämpöpumpuilla, aurinkopaneeleilla tuotetaan käytännössä kaikki tarvittava sähkö, valaisimet ovat ledejä ja uusia energiatehokkaampia koneita on hankittu.

Hakolalla on Avainlippu ja Design from Finland merkit. Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Design from Finland merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja muotoiluun on investoitu.

Lisää tietoa yrityksestä löydät täältä: https://hakola.fi/