Härmän kylpylässä kestävää matkailua

Härmän Kuntokeskus on perustettu vuonna 1984 ja silloin toiminnan keskiössä oli kuntoutusasiakkaat. Nykyään Härmän kuntokeskus tarjoaa kuntoutus- ja majoituspalveluiden lisäksi laadukkaita kylpyläpalveluita ja yritys tunnetaankin nykyään nimellä Härmän kylpylä. Lisäksi Härmän kylpylässä on laajat wellness- ja ravintolapalvelut. Kylpylä sijaitsee lähellä luontoa ja vieraita kannustetaan tutustumaan lähiluontoon esimerkiksi kävellen tai pyöräillen. Vieraiden on mahdollista vuokrata polkupyöriä, fat bike -pyöriä ja kävelysauvoja luontoliikuntaa varten. Lisäksi kylpylän alueella sijaitsee monipuoliseen liikuntaan soveltuva Anssin Jussin areena ja golf-kentät.

Green Key on maailman johtava matkailualan ympäristömerkki ja vuodelle 2022 merkki on myönnetty Härmän kylpylälle merkiksi kestävää matkailua edistävästä toiminnasta. Miten Green Key näkyy käytännössä?

Hotellin huoneissa lämpötila on asetettu 21°C ja majoittujia ohjeistetaan välttämään termostaatin säätämistä. Energian säästämiseksi suositellaan sammuttamaan TV ja valot huoneesta poistuessa. Veden säästämiseksi naulakkoon jätetty pyyhe kertoo, että sitä käytetään vielä eikä turhaan pestä. Hotellihuoneisiin on tuotu paremmat lajittelumahdollisuudet lisäämällä energiajätteen rinnalle biojäte ja metallinkeräys, lisäksi vastaanoton alueelta löytyy kierrätyspiste lasille, pattereille, paperille ja pahville.

Vastaanoton kierrätyspiste. Kuva: Härmän kylpylä

Ravintolassa valikoimaan kuuluu lähiruokia ja -juomia, luomuruokaa ja kauden kasvisruokaa, jotka on merkitty Green Key merkillä. Ravintolassa on myös biovaaka, joka ohjaa vähentämään lautashävikkiä.

Tänä vuonna Green Key toimintaa kehitetään edelleen ja suunnitelmana on ainakin oman hiilijalanjäljen laskeminen ja henkilökunnan sekä asiakkaiden kannustaminen ympäristöystävälliseen liikuntaan.

Lisää tietoa yrityksestä löydät täältä: https://harmankylpyla.fi/