Ilmanvaihdon lämmön talteenottoa lisätty ja parannettu jo useassa kohteessa

Vuonna 2016 Lapuan uimahallin remontin yhteydessä ilmanvaihto uusittiin lämmön talteenotolla. Vuonna 2017 Ritamäen koulun ilmanvaihdon saneerauksessa uusittiin lämmöntalteenotto. Kauhajärven ja Ruhan kouluilla yhden luokan osalta uusittiin ilmanvaihto lisäten lämmöntalteenotto.

Sosiaalikeskuksessa ja Terveyskeskuksen potilassiivessä tehtiin kokonaisvaltaiset ilmanvaihtoremontit, joissa myös ilmanvaihdon lämmön talteenotot uusittiin tehokkaammiksi. Molemmissa kohteissa toteutettiin lisäksi ilmanvaihdon tuloilman esikäsittely maapiirienergialla. Lämpimänä vuodenaikana porakaivojen avulla viilennetään edullisesti tuloilmaa ja talvikautena sama verkosto esilämmittää tuloilman, saaden aikaan lämmitysenergian säästöä. Maapiirillä tapahtuva tuloilman esikäsittely on jo aiemmin toteutettu myös toisaalla Terveyskeskuksen kiinteistössä sekä Alanurmon koululla ja päiväkodilla.

Vuonna 2018 Lapuan lukiolla ja Hopearinteen palvelukeskuksessa toteutettiin laajat ilmanvaihtoremontit, jolla saavutetaan merkittävät energiatehokkuuden parantumiset. Vuonna 2019 ilmanvaihtoremontti tehtiin paloasemalla.

Toimenpiteiden vaikutuksesta kaupunki säästää vuositasolla noin 476 MWh. Tämä vastaa noin 32 omakotitalon vuosikulutusta ja yli 25 000 euroa. Myös jatkossa ilmanvaihtoremontteja tehdään energiatehokkuus huomioiden ja hyödynnetään niihin saatavilla olevat tuet