Korikorjaus Jii&Jii kierrättää autokorjaamon monenlaiset jätteet

Korikorjaus Jii&Jii on vuonna 1996 perustettu täyden palvelun autokorjaamo ja autohuolto Alavudella ja Seinäjoella, jonka palveluihin kuuluvat vahinkotarkastukset, korikorjaukset, automaalaukset, huollot, ilmastointihuollot sekä tuulilasien korjaukset ja vaihdot. Autoja korjatessa syntyy monenlaista jätettä, joiden kierrätyksestä Korikorjaus Jii&Jii näyttää hyvää esimerkkiä.

Puhdistamiseen, pyyhkimiseen ja imeyttämiseen käytettävät pyyhkeet ja matot on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Ne lähetetään pestäväksi ja kierrätetään edelleen, jolloin sama materiaali saattaakin toimia monessa eri käyttötarkoituksessa, ennen kuin se on lopulta hävitettävä.

Pakkausmateriaaleista pahvi, ruskea voimapaperi ja kirkkaat muovit kierrätetään. Kaikki metallit kierrätetään ja kierrätyskelvottomat jätteet sekä öljyt ja muut vaaralliset jätteet käsitellään asianmukaisesti.

Maalien valinnassa ja käytössä huomioidaan myös ympäristö. Maalien värimassat ovat liuotinvapaita ja siten moninkertaisesti ympäristöystävällisempiä kuin sellaiset maalit, joissa saattaa olla jopa puolet liuotinta. Liuottimena käytetään deionisoitua vettä. Maalia tehdään oikea määrä, jotta hävitettävää maalijätettä ei kerry.

Tavoitteena on, että jätteitä syntyisi mahdollisimman vähän, ja kaikki mikä voidaan kierrättää tai korjata, menisi uusiokäyttöön.

Lisää tietoa yrityksestä löydät täältä: https://jiijii.com/