Kuortaneen Ideakilpailu

Materiaalitehokkuuden lisääminen kunnassa ideakilpailun avulla 

Kuortaneen energiansäästötiimi teki ehdotuksen kunnan taloustyöryhmälle, että kunnan henkilöstölle järjestetään syksyllä 2015 leikkimielinen energian- ja materiaalinsäästöideakilpailu. Kilpailun ideana oli, että kilpailuvastauksia pohtiessa henkilöstö väistämättä miettii samalla omia jokapäiväisiä kulutuskohteitaan, joista voisi luopua. Kilpailun raatina toimivat Kuortaneen kunnan Energiansäästötiimi. 

Ideakilpailun vastaukset ja niiden monipuolisuus yllättivät energiansäästötiimin positiivisesti. Kilpailuun lähetetyt lähes 70 ideaa olivat kaikki erinomaisia ja olivat osoitus henkilöstön halusta tehdä säästöjä ja huomioida ympäristöasiat kunnan toiminnassa. 

Voittajaksi valikoitui Kuortaneen toimintakeskus, jonka idealistalla oli erilaisia materiaalien uusiokäyttöä koskevia ehdotuksia. Kaikki kohdat oli myös testattu jo käytännön tasolla toimintakeskuksen toiminnassa. Toimintakeskus käyttää hyväksi myös kotien kierrätykseen menevää materiaalia, kuten pelti- ja lasipurkkeja, lämpökynttilöiden foliokuoria, karkkipapereita, sipsi- ja kahvipusseja, vanhoja kankaita, vanhoja VHS -kasetteja, kananmunakennoja, vanhoja liinavaatteita, farkkuja ja shampanjapullon korkkeja. Kierrätysmateriaaleista tuunaamalla saadaan myös toimintakeskuksen myymälään paljon erilaisia tuotteita. Monet työyksiköt huomioivat kilpailun siivittämänä oman toiminnan tehokkuutta.