Skaalan energiatehokkaat ikkunat ja ovet valmistetaan ympäristöä säästäen

Vuonna 1956 Ylihärmään perustettiin puusepäntuotteita valmistava yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluivat silityslaudat ja puutarhakalusteet, mutta 60-luvun alussa aloitettiin ikkunoiden ja ovien valmistus, joista Skaala nykyään tunnetaan. Skaala on Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva ikkuna-, ovi- ja lasiratkaisuihin erikoistunut palvelutoimittaja. Vuodesta 2017 alkaen Skaala on ollut osa itävaltalaista IFN-konsernia, joka on Euroopan suurin ikkuna-alan toimija. Skaala on tehnyt jatkuvasti tuotekehitystä tuotteiden energiatehokkuuden ja kestävien valmistusmenetelmien osalta ja saanut tunnustusta esimerkiksi huurtumattomasta energiaikkunasta.

Koko Skaalan toiminta perustuu energiatehokkaisiin tuotteisiin. Ikkunat ovat rakennuksen ulkokuoren huonoimmin lämpöä eristävä osa: niiden osuus asunnon energiankulutuksesta on merkittävä, joten oikealla ikkunavalinnalla voidaan vaikuttaa huomattavasti koko rakennuksen energiatalouteen. Valitsemalla energiatehokkaat ikkunat ja ovet vaikutetaan merkittävästi kotien energiakulutukseen, hiilidioksidipäästöihin ja siten ilmastonmuutokseen – ja sähkölaskun suuruuteen.

Skaalan Ylihärmän tehdas. Kuva: Skaala

Skaala haluaa olla mukana pienentämässä ympäristön kuormitusta ja energian kokonaiskulutusta tarjoamalla energiatehokkaita ikkuna- ja oviratkaisuja yhä laajemmalle asiakaskunnalle Suomessa ja ulkomailla sekä toimimalla itse ympäristövastuullisesti. Ympäristövastuullista toimintaa ohjaa ISO14001 -ympäristösertifikaatti.

Skaalan tavoitteena on edistää kestävää kehitystä Green Field & Factory ohjelmalla. Omat toimitilat lämpenevät omasta tuotannosta syntyvästä jätteestä jalostetulla bioenergialla, tehtaat käyttävät osittain vesivoimalla tuotettua päästötöntä sähköä ja valaistus tapahtuu energiaa säästävillä led-valoilla. Valmistuksessa materiaalin kulutus on optimoitua ja syntyvä jäte käytetään uudelleen tai kierrätetään. Kuljetuksissa hyödynnetään yhteislähetyksiä ja myös omien tehtaiden sijainnit vähentävät kuljetuksen tarvetta. Työmailla syntyvä jäte, esimerkiksi vanhat ikkunat, kierrätetään alihankkijan toimesta, jolla pystytään mimimoimaan myös.

Lisää tietoa yrityksestä löydät täältä: https://www.skaala.com/fi/