Rakenteiden lämmöneristystä tehdään remonttien yhteydessä

Lapuan kaupunki on vuosien 2014 – 2019 välillä lisännyt kiinteistöjen rakennusosien lämmöneristävyyttä lisäeristämällä ulkoseiniä ja yläpohjia sekä uusimalla ovia ja ikkunoita kiinteistöissä.

Ulkoseinän lämmöneristävyyttä on parannettu Hellanmaan koululla sekä lukion saneeratulla osalla. Yläpohjan lämmöneristävyyttä on lisätty uimahallilla, lukion saneeratulla osalla sekä Hautasen kiinteistössä.

Ikkunoita on uusittu Yläkoululla, Välikujan kiinteistössä, Jokilaakson neuvolassa ja Kauhajärven koululla. Paloasemalla kattoseinällä olleet ikkunat on korvattu lämpöeristetyllä seinärakenteella. Useassa kiinteistössä on ulko-ovi uusittu lämmöneristävyydeltään parempaan malliin. Myös saneerausten yhteydessä tehdyt rakenteiden tiivistykset ovat tuoneet lisäsäästöä lämmityskustannuksiin.

Tehtyjen lämmöneristysremonttien vuoksi energiaa säästyy noin 130 MWh. Tämä tarkoittaa noin 9 omakotitalon vuosikulutusta. Euroina määrä on yli 7 000 euroa vuodessa. Jatkossakin lämmöneritystoimia tehdään tarpeenmukaisissa kohteissa.